DE BEELDENTUIN ZWAMMERDAM

“Samenloop van omstandigheden”

OPENING EXPOSITIE
4 september 15.00 uur, U bent van harte welkom! Luister bijgezet door pianist Jules Appel

Vanaf 3 September t/m 30 oktober.2022 tonen drie kunstenaars hun werk in de BeeldenTuin in Zwammerdam.

In 2020 exposeerde Petra de Haas al eerder met een groep kunstenaars uit Leiden in de BeeldenTuin. Toen Felicity Rowe en Fred Appel daar deze zomer waren om hun expositie samen te stellen kwamen ze er toen pas achter dat ze elkaar alle drie gezamenlijk kennen.

Felicity Rowe en Petra de Haas hebben elkaar ontmoet als klasgenoot tijdens hun opleiding aan het Hout- en Meubileringscollege in Amsterdam. (1991-1995). In 2014 leerde Petra de Haas en Fred Appel elkaar kennen tijdens de opening exposities van de toenmalige Galerie Diana lepelaar in Leiden, waar ze allebei lid van waren. Fred Appel en Felicity Rowe kennen elkaar van diverse ontmoetingen. Hun gedeelde vriendschap en liefde voor de kunst maakte dat ze Petra ook hebben uitgenodigd om mee te exposeren, ieder met hun eigen discipline.

De BeeldenTuin: Felicity Rowe maakt als beeldhouwer sculpturen uit onder andere steen en marmer, zowel abstract, als handen en voeten of architectonische vormen. Petra de Haas maakt installaties/tekeningen en Fred Appel schilderijen/tekeningen.

werk van Fred Appel

Fred Appel

1957 (Hilversum)

Relevante opleidingen / cursussen: autodidact
Bekwaam in deze kunstvormen: Schilderen tekenen
Meest gebruikte materialen: acryl; aquarel; pen; potlood; houtskool (ook gemengd) Sinds 2 jaar ook gemengde technieken met prints van eigen werk
Meest gebruikte technieken: schilderen en tekenen
Haalt inspiratie uit Jazz; Ajax; Raoul Dufy; Charles Bukowski e.a.
Quote m.b.t. tentoongesteld object(en) en/of thema tentoonstelling: Elk goed schilderij is naakt, zolang het maar niet aangekleed wordt met overbodige praatjes.
Huidige woon-/werkplaats: Amsterdam
Vaste expositie: KunstRuim Amsterdam
Opvallende expositie n.a.v. het winnen van de 2e prijs in de Leidse kunstwedstrijd “De Nieuwe Rembrandt van Leiden in Cafe Galerie de Leidse Lente. Voor een uitgebreide lijst met vorige en komende exposities verwijst hij graag naar de agenda op zijn Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

werk van Fred Appel


Petra de Haas

1967
www.petranicole.nl

Je zou bijna denken dat de machines van Petra de Haas echt werken. Zo sterk is de verwijzing naar de industriële wereld. Maar eerder is het als een droom. Een serieuze en frivole wereld van suggesties, van romantiek en oudheid. En van vergane glorie. Dat wordt opgeroepen door oude huisjes van keramiek, buizen en oranje trechters die in vreemde bochten lopen en nergens eindigen. Fascinerende machines die sculpturen zijn geworden. Vreemd, maar mooi.

werk van Petra de Haas: “Three-Fifths”Felicity Rowe

1961
www.felicityrowe.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06-55526862

Felicity Rowe is geboren op Dartmoor, een streek vol verweerd graniet. Dat was en is nog steeds een grote inspiratiebron. Na vele omzwervingen woont en werkt ze in Amsterdam waar ze ondoordringbare steen volledig naar haar hand zet.

werk van Felicity Rowe