DE BEELDENTUIN ZWAMMERDAM

OPENING ZONDAG 3 JULI OM 15.00 UUR
U KIJKT UW OGEN UIT. VAN HARTE WELKOM!

Tsja, daar vraag je me wat.

De medewerkers van de Beelden Tuin zijn ervan overtuigd dat - als je goed kijkt - er van alles te zien is en er nog veel te ontdekken valt en al snel het kaf van het koren gescheiden kan worden.
Hier deden wij alvast wat voorwerk. Wij hebben het U gemakkelijk gemaakt o.a. door een selectie te maken uit het oerwoud der kunstenmakers. Samen vormen zij een nieuwe expositie:

VALT ER NOG IETS TE ZIEN?

foto’s van Xanne Berg, houtbewerkingen van Ron de Jong en glaskunst van Bert Sterk

Werk van Xanne Berg
Werk van Ron de Jong

Wat je in de natuur ziet, heeft nauwelijks meer dan een sokkel nodig. Of een fotograaf. Vondsten uit de natuur gaan met je fantasie aan de wandel. Beide kunstenaars, Xanne en Ron halen hun inspiratie uit de schoonheid van de natuur.

Valt er nog wat te zien? Alles leek al ontdekt. Xanne’s inspirerende invloed is ook te bewonderen in beplanting en contouren van de Beelden Tuin. Ron maakt objecten van sprokkelhout en laat zich leiden door wat hij ziet. Xanne creëert met vondsten uit de natuur nieuwe flora en fauna en legt dit vast op foto’s.


Dat valt er in elk geval te zien
Glaskunst van Bert Sterk

Werk van Bert Sterk

Bert versmelt emoties in glas. Soms blaast hij, soms giet hij en soms gebruikt hij heel andere technieken of combineert hij ander materiaal met het glas, bijvoorbeeld oud touw of hout.

Achter ieder werk schuilt een verhaal of beleving. Soms wordt dit verhaal prijsgegeven door de titel van het werk, op andere momenten laat hij het aan de kijker er een eigen invulling aan te geven.

De ruggenwervel die op deze expositie wordt getoond is daar een mooi voorbeeld van. De aangetaste dikke touwkabel die op het strand is gevonden, staat symbool voor de aangetaste zenuwbanen die door de harde glazen ruggenwervels en staartbeen worden beschermd. Dit werk is ontstaan door een neurologische aandoening die het leven van Bert heeft beïnvloed.

Deze expo “VALT ER NOG IETS TE ZIEN” loopt van 2 juli t/m 28 augustus.
Natuurlijk ook beelden uit Zimbabwe!
Openingstijden zat. en zon. van 14.00 tot 17.00 uur of na telefonische afspraak