DE BEELDENTUIN ZWAMMERDAM

DE FEESTELIJKE OPENING VINDT PLAATS OP 1 DECEMBER OM 15.00 UUR

U bent van HARTE welkom!

Deze expositie vindt plaats van 30 november t/m 26 januari

WIL KOOPER-STOEL


Sieraden Wil Kooper-Stoel
Geboren 24-3-1943  te Zwolle
Voltooide opleidingen:
  • HBS-B
  • Logopedie en Foniatrie
  • Hoge School voor de Kunsten, Utrecht Hoofdvak: Schilderen
  • Zilversmeden

Na 30 jaar werken en het opvoeden van meerdere kinderen, ben ik alsnog de opleiding tot beeldend kunstenaar aan de Hoge School voor de Kunsten te Utrecht gaan doen. Deze opleiding heb ik voltooid in mei 2002.

Tien jaar geleden ben ik begonnen met het volgen van cursussen zilversmeden. In de loop der jaren heb ik daarin steeds meer mijn eigen weg gevolgd. De basis voor mijn sieraden is zilver, maar het eindresultaat ontstaat hoofdzakelijk door ‘verrassende’ objecten die ik tegenkom, zoals insecten, stenen en andere materialen, die ik er in verwerk. Mede door deze ‘toevalsfactor’ zijn al mijn sieraden unica, en dus meestal niet reproduceerbaar. Wel maak ik af en toe sieraden op verzoek.

Rakesh Thapa (Nepal)


werk Rakesh Thapa

Rakesh Thapa (Nepal).Rakesh is 26 jaar en groeide op in Kathmandu. Hij is opgevoed in kindertehuis Hamro Niwas. Daar werd zijn belangstelling voor kleuren en tekenen gestimuleerd. In het begin schilderde hij veel huizen en landschappen. Toen hij 18 werd ging hij op zichzelf wonen en dat was een moeilijke tijd. Hij trok zich erg in zichzelf terug Hij schilderde toen veel vissen en visjes. Zijn werken zijn zeer kleurrijk. Nu zijn het weer veelal Nepalese huizen en hij vertrouwt erop dat de visjes wel weer terugkomen. Hij probeert met het schilderwerk in zijn onderhoud te voorzien. Hij maakt ook met artistieke vrienden in opdracht muurschilderingen. Rakesh is een vrije geest ….

Zijn werken zijn intrigerend. Vol symboliek en details waar de geïnteresseerde kijker zeer geboeid door zal raken…Voor wie de nattigheid en de kou wil trotseren:
Beelden uit Zimbabwe en werken van Gerard Bes.
Openingstijden iedere zaterdag en zondag van 14,00 t/m 17.00 uur of na tel. afspraak 06 11437988