DE BEELDENTUIN ZWAMMERDAM

Tentoonstelling: “Een fascinerende combinatie”

Deze bijzondere tentoonstelling vindt plaats van 22 september t/m 28 oktober 2018
De opening: zondag 23 september 14.30 uur. De kunstenaars zijn dan aanwezig!

HARTELIJK WELKOM !!!!!

Fascinerend omdat de mooie, verstilde en ingetogen aquarellen van Aad Kouwenhoven zeer contrasteren met de uitbundige, vaak vrolijke sculpturen van Bruno Filho. En daardoor versterken zij elkaar.

‘Het is het spelen met het toeval dat blijft fascineren’, zegt Aad Kouwenhoven (1955), woonachtig in Nieuwveen.
Technisch opgeleid maar hij heeft uiteindelijk gekozen voor de ‘oude liefde’ en is in 2009 afgestudeerd in de kunst en cultuurwetenschappen. Daarna de tijd en de gelegenheid genomen om zijn artistieke vaardigheden verder te ontwikkelen door het volgen van cursussen, masterclasses en workshops. Na een zoektocht in acryl, inkt en houtskool het aquarel ontdekt als zijn uitdrukkingsvorm. De combinatie van timing en trefzekerheid, de compositie van kleur en transparantie, de losheid van het medium. Het is boeiend zijn aquarellen onder een loupe te bekijken! Het is het spelen met het toeval dat blijft fascineren. Onderwerpen zoekt en vindt hij meestal in zijn directe omgeving, de natuur van het ‘Groene Hart’, de weidsheid, dorpen en kerken, kortom alles wat het landschap daar vormgeeft.

Aad Kouwenhoven schilderij kunst
Edson Bruno Filho

Beeldend kunstenaar, geboren in Brazilië, wonend in Amsterdam. Hij is een kunstenaar die het materiaal van zijn werk moet voelen en het liefst met zijn handen werkt. Zijn werken ontstaan tijdens een associatief maakproces en geven een kleurrijke inkijk in zijn gedachtewereld . Zeer expressief werk en vaak met een lach.

In deze expositie brengt Bruno o.a. 2 collecties mee:

  • een serie van natuur steen beelden , genaamd de acrobaten, turning in ~turning out.
  • een reeks van drie kleurige vogels van kunststof- materialen genaamd de balconie ~vogels die ook buiten prachtig tot hun recht komen.
Aad Kouwenhoven schilderij kunst
De beelden uit Zimbabwe en van Gerard Bes zijn natuurlijk ook te bekijken. ….