DE BEELDENTUIN ZWAMMERDAM

Ons 3e lustrum! Opnieuw een prachtige collectie beelden uit o.a. Zimbabwe in de tuin aan de Lindenhovestraat 2 te Zwammerdam. Ook zijn er wisselende exposities van Nederlandse kunstenaars. De BeeldenTuin gaat open op 30 april en sluit 30 oktober.

Iedere zaterdag en zondag bent u van harte welkom van 14.00 tot 17.00 uur of na telefonische afspraak: 06 11437988.De authentieke kunstobjecten uit de Shona-cultuur komen zeer tot hun recht in de mooie, rustieke, poldereske tuin. De objecten contrasteren fraai met het echt Hollandse landschap en ieder beeld krijgt voldoende ruimte om voor zich te spreken. U zult verwonderd zijn.

Beautiful Zimbabwe heeft in Tengenenge, Harare en in verschillende dorpen de beelden geselecteerd, hen verscheept naar Rotterdam en verder vervoerd naar dit paradijsje op aarde. Het doel is het verwerven van gelden om een soort ambachtsschool te ondersteunen. Deze school herbergt nu meer dan 200 leerlingen. Leerlingen die daar een basis kunnen leggen voor een gelukkige toekomst.

De medewerkers zijn dan ook zeer verheugd zo een steentje bij te kunnen dragen. Het mes snijdt aan twee kanten: de kunstenaars verdienen geld door de directe verkoop van hun werk en wij stimuleren de onderwijskansen in Harare.

Bovendien exposities in en rond de galerie:

30 april t/m 26 juni

  • Boukje Andriesse schilderijen
  • Frans van Rijn sculpturen

2 juli t/m 28 augustus

  • Greetje en Bert Post sculpturen
  • Ronald de Haas exclusieve schilderijen

3 september t/m 30 oktober

  • Leo Ravensbergen schilderijen
  • Han Brinkman fotografie
  • Bert Verboon beelden

30 april t/m 30 oktober beelden van Gerard Bes in de tuin

JUBILEUMFEEST: 25 september

And last but not least 25 september een beeldig TUINFEEST om het derde lustrum te vieren! U bent van harte welkom!