DE BEELDENTUIN ZWAMMERDAM

Bijzondere onstpullingsverkoop in de BeeldenTuin op 18 en 19 februari

uitverkoop kunst

Zowel in de Galerie als buiten in de tuin (daar staan de beelden uit Zimbabwe) worden zeer verschillende spullen en kunstwerken tegen een leuk prijsje verkocht! Van snijbonensnijder via een antiek doopjurkje tot abstracte kunst van Frank Ooms. Voor ieder wat wils.

De BeeldenTuin is open van 14:00 tot 17:00 uur.

U bent van HARTE welkom om even te komen snuffelen en bijna zeker vindt U iets van uw gading.

Vanaf 26 november t/m eind januari opent het atelier van De BeeldenTuin haar schuifdeur voor een sprankelende opening van EEN WERKELIJK SCHITTERENDE EXPOSITIESchilderijen van Nancy Kroon en juwelen van Wil Kooper-Stoel.

werk van nancy kroon werk van Nancy Kroon

Nancy Kroon werd geboren in Rotterdam en studeerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag ( 2001 ). Zij maakt schilderijen op doek en papier en zegt over haar werk: “In mijn werk staat de mens centraal.

Gevoed door literatuur – waarbij een belangrijke bron de Griekse mythologie is – verwerkt zij verhalen waarin (oer)gevoelens en de tragiek van het leven een grote rol spelen. Melancholie, schoonheid, harmonie, beweging, troost, eenzaamheid, liefde, kracht; onderwerpen die ik in mijn werk wil laten zien. Alles in de wereld verandert constant. Deze universele gevoelens zijn altijd aanwezig in het menselijk bestaan.

Met het Griekse woord ‘Antropomorfos’, waar de woorden ‘mens’ ( anthropos) en ‘uiterlijk vorm’ (morphe) in verweven zijn, voelt zij zich in haar werk verbonden.

werk van wil kooper-stoel werk van Wil Kooper-Stoel

Wil Kooper-Stoel is in 1943 geboren in Zwolle. Zij volgde de opleiding Logopedie en Foniatrie in Utrecht. Naast het werk voor haar praktijk heeft ze altijd getekend en met klei gewerkt. Toen de kinderen uit huis waren, is zij alsnog naar de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht gegaan. Daar is zij in 2002 afgestudeerd met als hoofdvak schilderen. Na een tiental jaren actief bezig te zijn geweest op dit gebied is zij begonnen met het volgen van cursussen zilversmeden. Geleidelijk aan heeft ze een eigen stijl ontwikkeld , zowel qua vorm als qua materialen. De basis voor haar sieraden is zilver, maar het eindresultaat ontstaat hoofdzakelijk door ‘verrassende’ objecten die zij tegenkomt, zoals insecten, stenen en andere materialen, die zij er in verwerkt. Mede door deze ‘toevalsfactor’ zijn al haar sieraden unica en dus meestal niet reproduceerbaar. Wel maakt ze af en toe sieraden op verzoek.

“Samenloop van omstandigheden”

OPENING EXPOSITIE
4 september 15.00 uur, U bent van harte welkom! Luister bijgezet door pianist Jules Appel

Vanaf 3 September t/m 30 oktober.2022 tonen drie kunstenaars hun werk in de BeeldenTuin in Zwammerdam.

In 2020 exposeerde Petra de Haas al eerder met een groep kunstenaars uit Leiden in de BeeldenTuin. Toen Felicity Rowe en Fred Appel daar deze zomer waren om hun expositie samen te stellen kwamen ze er toen pas achter dat ze elkaar alle drie gezamenlijk kennen.

Felicity Rowe en Petra de Haas hebben elkaar ontmoet als klasgenoot tijdens hun opleiding aan het Hout- en Meubileringscollege in Amsterdam. (1991-1995). In 2014 leerde Petra de Haas en Fred Appel elkaar kennen tijdens de opening exposities van de toenmalige Galerie Diana lepelaar in Leiden, waar ze allebei lid van waren. Fred Appel en Felicity Rowe kennen elkaar van diverse ontmoetingen. Hun gedeelde vriendschap en liefde voor de kunst maakte dat ze Petra ook hebben uitgenodigd om mee te exposeren, ieder met hun eigen discipline.

De BeeldenTuin: Felicity Rowe maakt als beeldhouwer sculpturen uit onder andere steen en marmer, zowel abstract, als handen en voeten of architectonische vormen. Petra de Haas maakt installaties/tekeningen en Fred Appel schilderijen/tekeningen.

werk van Fred Appel

Fred Appel

1957 (Hilversum)

Relevante opleidingen / cursussen: autodidact
Bekwaam in deze kunstvormen: Schilderen tekenen
Meest gebruikte materialen: acryl; aquarel; pen; potlood; houtskool (ook gemengd) Sinds 2 jaar ook gemengde technieken met prints van eigen werk
Meest gebruikte technieken: schilderen en tekenen
Haalt inspiratie uit Jazz; Ajax; Raoul Dufy; Charles Bukowski e.a.
Quote m.b.t. tentoongesteld object(en) en/of thema tentoonstelling: Elk goed schilderij is naakt, zolang het maar niet aangekleed wordt met overbodige praatjes.
Huidige woon-/werkplaats: Amsterdam
Vaste expositie: KunstRuim Amsterdam
Opvallende expositie n.a.v. het winnen van de 2e prijs in de Leidse kunstwedstrijd “De Nieuwe Rembrandt van Leiden in Cafe Galerie de Leidse Lente. Voor een uitgebreide lijst met vorige en komende exposities verwijst hij graag naar de agenda op zijn Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

werk van Fred Appel


Petra de Haas

1967
www.petranicole.nl

Je zou bijna denken dat de machines van Petra de Haas echt werken. Zo sterk is de verwijzing naar de industriële wereld. Maar eerder is het als een droom. Een serieuze en frivole wereld van suggesties, van romantiek en oudheid. En van vergane glorie. Dat wordt opgeroepen door oude huisjes van keramiek, buizen en oranje trechters die in vreemde bochten lopen en nergens eindigen. Fascinerende machines die sculpturen zijn geworden. Vreemd, maar mooi.

werk van Petra de Haas: “Three-Fifths”Felicity Rowe

1961
www.felicityrowe.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06-55526862

Felicity Rowe is geboren op Dartmoor, een streek vol verweerd graniet. Dat was en is nog steeds een grote inspiratiebron. Na vele omzwervingen woont en werkt ze in Amsterdam waar ze ondoordringbare steen volledig naar haar hand zet.

werk van Felicity Rowe

OPENING ZONDAG 3 JULI OM 15.00 UUR
U KIJKT UW OGEN UIT. VAN HARTE WELKOM!

Tsja, daar vraag je me wat.

De medewerkers van de Beelden Tuin zijn ervan overtuigd dat - als je goed kijkt - er van alles te zien is en er nog veel te ontdekken valt en al snel het kaf van het koren gescheiden kan worden.
Hier deden wij alvast wat voorwerk. Wij hebben het U gemakkelijk gemaakt o.a. door een selectie te maken uit het oerwoud der kunstenmakers. Samen vormen zij een nieuwe expositie:

VALT ER NOG IETS TE ZIEN?

foto’s van Xanne Berg, houtbewerkingen van Ron de Jong en glaskunst van Bert Sterk

Werk van Xanne Berg
Werk van Ron de Jong

Wat je in de natuur ziet, heeft nauwelijks meer dan een sokkel nodig. Of een fotograaf. Vondsten uit de natuur gaan met je fantasie aan de wandel. Beide kunstenaars, Xanne en Ron halen hun inspiratie uit de schoonheid van de natuur.

Valt er nog wat te zien? Alles leek al ontdekt. Xanne’s inspirerende invloed is ook te bewonderen in beplanting en contouren van de Beelden Tuin. Ron maakt objecten van sprokkelhout en laat zich leiden door wat hij ziet. Xanne creëert met vondsten uit de natuur nieuwe flora en fauna en legt dit vast op foto’s.


Dat valt er in elk geval te zien
Glaskunst van Bert Sterk

Werk van Bert Sterk

Bert versmelt emoties in glas. Soms blaast hij, soms giet hij en soms gebruikt hij heel andere technieken of combineert hij ander materiaal met het glas, bijvoorbeeld oud touw of hout.

Achter ieder werk schuilt een verhaal of beleving. Soms wordt dit verhaal prijsgegeven door de titel van het werk, op andere momenten laat hij het aan de kijker er een eigen invulling aan te geven.

De ruggenwervel die op deze expositie wordt getoond is daar een mooi voorbeeld van. De aangetaste dikke touwkabel die op het strand is gevonden, staat symbool voor de aangetaste zenuwbanen die door de harde glazen ruggenwervels en staartbeen worden beschermd. Dit werk is ontstaan door een neurologische aandoening die het leven van Bert heeft beïnvloed.

Deze expo “VALT ER NOG IETS TE ZIEN” loopt van 2 juli t/m 28 augustus.
Natuurlijk ook beelden uit Zimbabwe!
Openingstijden zat. en zon. van 14.00 tot 17.00 uur of na telefonische afspraak

De opening van DeBeeldentuin zal (dit jaar wat later dan normaal) plaatsvinden op zaterdag 2 juli 2022.
Er zal dan een heel bijzondere expositie worden geopend!
Het thema van deze expositie is nog geheim...
 • 5 september Opening expositie “Human” om 15.00 uur met optreden van Goretti Pombo
 • 5 september Gluren bij de Buren m.m.v. Johnny Verger en medemuzikanten.
 • 11 september Open Monumenten Dag
 • 18 en 19 september Bodegraafse kunstroute met muziek

De BeeldenTuin, Lindenhovestraat 2, Zwammerdam presenteert:

‘Human’

Wat is het om mens te zijn?

5 september t/m 31 oktober 2021

Mensbeeld in de 21ste eeuw!

OPENING expositie:

Zondag 5 september 15.00 uur in de tuin. U bent van HARTE welkom!


Marjan Waanders

Millennia lang zijn er mensbeelden gemaakt, beelden die vertellen wie of wat belangrijk werd gevonden in een bepaalde tijd. Met als oudst bekendste beelden de venusfiguurtjes. Wat is het om mens te zijn, nu, vandaag de dag? In onze wereld waarin alles met elkaar in verbinding staat en er tegelijkertijd ook zoveel verschillende denkbeelden zijn?

In De BeeldenTuin van Zwammerdam tonen gerenommeerde en beginnende kunstenaars mensbeelden. Herkenbare, vervormde, vervreemdende, speelse, poëtische en geabstraheerde beelden.


Andere werken en kunstenaars

Gemaakt in uiteenlopende materialen zoals aluminiumcement, keramiek, cement, gips, textiel, glas, brons, metaal en kunststof. Moritz Ebbinger, Xandra Bremers, Karin Arink, Koen de Vries, Hannah Blom, Goretti Pombo, Wilma Kun, Iara Francisco Pedro, André Vranken, Marjan Waanders, Marlene Vleggeert, Emile van der Kruk, Fleur van den Berg en Sophie Mastenbroek tonen 1 of meer beelden buiten en kleine werken binnen.

Tijdens de opening is er een performance door Goretti Pombo.

Naast al dit moois zijn er ook beelden uit Zimbabwe te bewonderen.

Informatie over de expositie: Fleur van den Berg 06-23914740

Openingstijden zaterdag en zondag van 14.00 - 17.00 uur
of na tel. afspraak : 06 11437988
Rondneus, Fleur van den Berg

Hannah Blom

heppi, Xandra Bremer


Gedurende de zomer hebben wij opnieuw een fraaie expositie in De BeeldenTuin waarin 3 kunstenaars hun werk exposeren:
 • Boukje Andriesse (schilderijen)
 • Bart Ensing (buitenbeelden)
 • Bert Sterk (glaskunst)
De opening vindt plaats op zondag 4 juli om 15.00 uur bij droog weer.


Boukje Andriesse

kunst Boukje Andriesse werk Boukje Andriesse

Sinds mijn 1ste expositie in De BeeldenTuin in Zwammerdam heb ik me verder toegelegd op het ambacht van het tekenen en schilderen. Na verloop van tijd besloot ik om voorlopig alleen nog maar primaire kleuren te gebruiken, met op het laatst eventueel wat wit. Er ging een kleurenwereld voor me open en het resultaat laat ik graag zien. Het zijn twee stromen die ik door elkaar maak. De ene stroom noem ik ‘natuur primair’, de andere ‘van binnenuit’. Daarbij dienen opdrachten uit de schilderlessen vaak als vertrekpunt, bijvoorbeeld de plooi, reflectie, bepaald kleurgebruik, de boom, water.
Het is een wereld.


Bart Ensing

kunst Bart Ensing werk Bart Ensing

Bart Ensing uit Culemborg (60) maakt kunst mét en ín de natuur. Pas rond zijn vijftigste ontdekte hij zijn creatieve talent. Afgezien van enkele cursussen is hij als kunstenaar vooral nog autodidact. Hij gebruikt hout uit de natuur en bewerkt dit zonder vooropgezet plan. Het resultaat zijn heel organische sculpturen, soms abstract maar meestal min of meer figuratief. Vaak komen mensfiguren terug, maar ook vissen komen regelmatig uit zijn handen.

De laatste jaren maakt hij daarnaast ook installaties, vaak met draden, in bomen, in de natuur. Een manier om mensen anders naar de natuur te laten kijken. En tijdens de afgelopen lock down periode maakte hij ineens mensfiguren van ijzerdraad, opgesloten figuren, uitreikend maar niet bereikend. Benauwend en actueel werk, wat in de BeeldenTuin een andere dimensie krijgt, nog actueler, waarbij de figuren hun vrijheid hervinden. U zult van hem dus heel verschillende werken aantreffen.


Bert Sterk

kunst Bert Sterk werk Bert Sterk
kunst Bert Sterk werk Bert Sterk
kunst Bert Sterk Bert Sterk

Bert (1954) heeft een groot deel van zijn leven met glas gewerkt, zo heeft hij diverse functies vervuld op de Glasfabriek in Leerdam. Met de kennis van de materie glas is hij zich verder gaan ontwikkelen en is het glas op zijn eigen wijze toe gaan passen in de beeldende kunst.

Achter ieder werk schuilt een verhaal of beleving. Soms wordt dit verhaal prijs gegeven door de titel van het werk, op andere momenten laat hij het aan de kijker om er een eigen invulling aan te geven. Ook wordt er vaak gewerkt vanuit een thema, waaruit dan vaak meerdere werken ontstaan. Bijvoorbeeld uit het thema glas en papier ontstond een serie glazen vluchtelingen (2016) die naar een papieren bootje vluchten. De vluchtelingen waren uit 1 moedermal maar de was modellen worden allemaal net even anders en gemaakt van 2e keus glas omdat Bert van mening is dat vluchten een 2e keus is en ze vervolgens in Europa als 2e keus burgers worden behandeld. Een ander persoonlijk werk is de ruggenwervel, dit zijn 10 wervels en een staartbeen met daardoorheen een dik verweerd touw welke op het strand is gevonden. Het touw staat symbool voor de aangetaste zenuwbanen welke worden beschermd door harde glazen wervels.
www.bertsterkglas.nl

BEKIJK HIER ALLE IMPRESSIES

Expositie 8 mei t/m 27 juni

De eerste voorjaarsexpositie in De BeeldenTuin is:

'Fris en Eigenwijs'

 • Dolf en Louise Bierhuizen met buitenbeelden
 • Fred Appel met kunstwerken aan de muur in de galerie

Zondag 9 mei om 15.00 uur vindt er een feestelijke opening plaats, mits het weer droog en goed is.
Wat is er nou heerlijker dan met al die leuke moeders op Moederdag in de BeeldenTuin te wandelen en te genieten ?

Buitenbeelden van Dolf en Louise Bierhuizen

abstract keramiek Bierhuizen werk Louise Bierhuizen
abstract keramiek Bierhuizen werk Dolf Bierhuizen

Louise Bierhuizen begon met schilderen in haar vroegere woonplaats Rotterdam maar het heeft haar nooit die voldoening geschonken die ze later wel bij het werken met keramiek ondervond Na haar eerste experimenten met klei ging ze naar Jozef Kemperman , docent vormgeving om de fijne kneepjes onder de knie te krijgen Hij bracht haar onder meer de techniek voor ruimte en afmeting bij waardoor ze ook grotere beelden kon maken die in de tuin kunnen staan Ze is voortdurend op zoek naar innovatie en uitdagingen en verrassende vormen Wat haar aantrekt aan abstractie is de spanning die het opwekt met betrekking tot het eindresultaat - je werkt vanuit een ingeving naar iets toe Haar werk is zowel figuratief als abstract en wordt afgewerkt met engobes - glazuren - oxides en pigmenten Vooral nieuwe ideeën op doen en nieuwe uitdagingen werkelijkheid laten worden o.a. het pit fire en raku stoken heeft haar interesse de mogelijkheden daarmee zijn eindeloos

Dolf Bierhuizen heeft zijn passie voor het beeldhouwen pas op latere leeftijd ontdekt In 2002 begon hij met beeldhouwen in steen maar de liefde voor hout won het al snel van het steen en hij legde zich toe op houten beelden In 2005 verhuisde hij naar de Achterhoek en kwam in contact met Geert Lebbink in Doetinchem bij een cursus vormgeving in hout/beeldhouwen en leerde daar vooral anders te kijken naar alles om je heen Een beeld ontstaat bij hem niet gedurende het beeldhouwproces maar juist ervoor door goed naar het hout te kijken en er in te kruipen Het vormen van de beelden door de combinatie van Handen – Fantasie en Creativiteit blijft altijd de grootste uitdaging Zijn grote voorbeelden zijn Henri Moore met zijn grote liggende Beelden en Alberto Giacometti met zijn lange smalle Beelden Vanaf 2010 heeft hij samen met zijn vrouw Louise achter hun woning op 1600 m2 aan de Haarloseweg 6 in Borculo Beeldentuin AJ & LW Bier aangelegd Hier kunt op afspraak terecht van April tot Oktober om hun Creaties van keramiek - steen en hout en natuurlijk ook de tuin te bewonderen Kijk voor meer info ajbier.exto.nl


Kunstwerken van Fred Appel

Geboortejaar: 1957
Geboorteplaats: Hilversum
Relevante opleidingen / cursussen: autodidact
Bekwaam in deze kunstvormen: Schilderen tekenen
Meest gebruikte materialen: acryl; aquarel; pen; potlood; houtskool (ook gemengd)
Meest gebruikte technieken: schilderen en tekenen
Haalt inspiratie uit…: Jazz; Ajax; Raoul Dufy; Charles Bukowski e.a.
Quote m.b.t. tentoongesteld object(en) en/of thema tentoonstelling: Dit schilderij toont 3 x het profiel van de trompettist Chet Baker. Drie keer anders hetzelfde. Tegelijkertijd herkenning en verandering.
Huidige woon-/werkplaats: Amsterdam
Vaste expositie: Galerie Cafe Leidse Lente
Opvallende exposities: CBK 2015 n.a.v. het winnen van de 2e prijs in de Amsterdamse kunstwedstrijd “Oost Grensverleggend” ; Mindfull in Cafe Galerie de Leidse Lente; Solo tentoonstelling in de Kemphaan op het eiland de Woude.
Voor een uitgebreide lijst met exposities verwijs ik naar de agenda in mijn website

Exposities zomer 2021

Later dit jaar kunt u ook nog de volgende exposities te verwachten:

 • 4 juli t/m 29 augustus
  Boukje Andriesse met schilderijen
  Bert Sterk met glaskunst
  Bart Ensing met sculpturen en installaties.

 • 4 september t/m 31 oktober
  Kunstenaarsgroep Haagweg 4a Leiden met gevarieerde werken; zowel binnen als buiten.
Zwammerdam, nazomer 2020
De BeeldenTuin
Presenteert

“VAN WRATTENZWIJN TOT LIJNENSPEL”


5 SEPTEMBER T/M 1 NOVEMBER

Wat een multitalent achter het HEK !


HELAAS KAN DE OPENING OP ZONDAG 5 OKTOBER WEGENS CORONA NIET DOORGAAN. DE BEELDENTUIN IS OP DE REGULIERE TIJDEN GEWOON OPEN


In September: emotionele objecten van Kees van Ginneken en mysterieuze schilderijen van Froukje Rodenhuis in de galerie én buiten kunstwerken van 5 Leidse kunstenaars van de Haagweg 4. Vanaf 19 september t/m 1 november zijn er ook sculpturen te zien van Jacqueline Mulder.
In Oktober: Foto’s van Han Brinkman met de titel “Tijdelijk” en sieraden van Wil Kooper en nog steeds de kunstwerken van de Leidse groep.

September 2020

Deze expositie vindt plaats van 5 t/m 27 september.

Op 5 september zijn beide kunstenaars aanwezig en kunt U van gedachten wisselen over hun kunstwerken of over henzelf, Uzelf of wat dan ook.


schilderij Froukje Rodenhuis werk Froukje Rodenhuis
schilderij zoektocht Froukje Rodenhuis 'Zoektocht' Froukje Rodenhuis

Froukje Rodenhuis (02-04-1956): “Ik kijk , ik zet een streep, een kleur; ik doe een stap achteruit en twijfel. Soms zelfs wanhopig. Pak weer een kwast, een andere kleur en laat ‘het’ maar komen. Het is het grote niet-weten. Langzaamaan voelt mijn hand wat zij moet doen. Ik schilder sinds ongeveer 10 jaar. Iedere week is het een bevalling. Het resultaat verrast mij vaak, maar de twijfel (mijn drijfveer) blijft. Ik nodig U van HARTE uit om mijn schilderijen te komen bekijken.”


werk Kees van Ginneken werk Kees van Ginneken

Kees van Ginneken (14-09-1943): “durft U uw nieuwsgierigheid te prikkelen, kom dan kijken naar mijn intrigerende en soms uitdagende objecten. Vermoedelijk roept het veel vragen op. Ieder zit vol emoties. Deze zet ik om in driedimensionale kunstwerken. Zie maar eens de “Mannenwerkgroep”, werken aan een andere identiteit. Velen van U zullen dat wellicht (h)erkennen. Steeds is het een geboorte.


5 beeldenmakers uit Leiden

'Wrattenzwijn' Allart Lakke 'Wrattenzwijn' Allart Lakke
'Death by accident' Marjan Waanders Death by accident' Marjan Waanders
'Earth' Fleur van den Berg 'Earth' Fleur van den Berg
'Bloem uit bloembed' Mary Geradts 'Bloem uit bloembed' Mary Geradts
'Lijnenspel' Petra de Haas 'Lijnenspel' Petra de Haas

5 beeldenmakers uit Leiden tonen werk in De BeeldenTuin in Zwammerdam. Marjan Waanders, Mary Geradts, Allart Lakke, Petra de Haas en Fleur van den Berg. Alle vijf de kunstenaars hebben hun atelier in het Kunstcentrum Haagweg 4 te Leiden. De beelden die ze maken zijn heel verschillend.

Allart Lakke (1961) toont 'Wrattenzwijn': een beeld uit fantasie en ambacht geboren. Het originele gipsmodel werd gekoesterd in zijn ouderlijk huis en bereden door zijn nichtjes. Zijn broer liet het beeld op den duur afgieten in brons, waardoor het het zwijn overleefde en zich nu kan reproduceren. Marjan Waanders en Fleur van den Berg tonen keramische beelden. Hun werk toont verwantschap in thematiek: hoe om te gaan met alle informatie die je via de media tot je krijgt van alle ellende in de wereld. Marjan Waanders (1948) onderzocht in haar serie Accidental death/Pompei een manier om zich tot de gruwelijke beelden te verhouden. De beelden van Fleur van den Berg (1972) vinden hun oorsprong in ‘La conditione humaine’. Wat is het om mens te zijn in deze tijd. Hoe gaan we om met onze leefwereld? De beelden 'Earth' van Fleur van den Berg zijn geïnspireerd op de status van onze aarde. Mary Geradts maakt monumentale sculpturen van florale vormen. De beelden gaan over groei, bloei en verval. De prachtige vormen hebben door het zink een zachte en toch stoere uitstraling. Petra de Haas (1967) liet zich inspireren door haar 'keramieke gargouilles'. Ze begon deze na te tekenen op papier. Allengs voelde zij zich steeds vrijer en liet de figuratie los. Ze maakte de stap van 2D naar 3D resulterend in een spannend vrij lijnenspel van koperen leidingen.


Oktober 2020

foto Han Brinkman 'Tijdelijk' Han Brinkman

Foto-expositie van Han Brinkman “Tijdelijk”
Van 3 oktober t/m 1 november stelt Han Brinkman (1938) zijn foto’s ten toon. Deze keer rond het thema “Tijdelijk”.
“Ik fotografeer dingen die mij raken. Soms doemt er een thema op, waar de foto’s zich omheen groeperen. Dit keer is dat Tijdelijk. Tijd, een kostbaar goed voor een ouder wordend mens”.
Het gaat niet om de woorden. De foto’s spreken voor zich. Wij lokken U graag om dit aandachtig te komen bekijken.
Han is lid van de fotoclub Alphoto in Alphen aan den Rijn en de fotogoep Nieuw-Perspectief in Nieuwkoop.


Sieraden van Wil Kooper Sieraden van Wil Kooper
Sieraden van Wil Kooper Sieraden van Wil Kooper

Sieraden van Wil Kooper
Wil Kooper-Stoel is geboren in 1943 te Zwolle. Na de middelbare school heeft ze de opleiding Logopedie en Foniatrie gedaan in Utrecht. Naast het werk voor haar praktijk heeft ze altijd getekend en met klei gewerkt, en toen de kinderen uit huis waren is ze alsnog naar de Hoge School voor de Kunsten in Utrecht gegaan. Daar is ze in 2002 afgestudeerd met als hoofdvak Schilderen.
Na een tiental jaren actief bezig te zijn geweest op dit gebied is ze een nieuwe richting ingeslagen en is ze begonnen met het volgen van cursussen zilversmeden. Geleidelijk aan heeft ze een eigen stijl ontwikkeld, zowel qua vorm als qua materialen. De basis voor haar sieraden is zilver, maar het eindresultaat ontstaat hoofdzakelijk door ‘verrassende’ objecten die ze tegenkomt, zoals insecten, stenen en andere materialen, die ze er in verwerkt. Mede door deze ‘toevalsfactor’ zijn al haar sieraden unica, en dus meestal niet reproduceerbaar. Wel maakt ze af en toe sieraden op verzoek.


Jacqueline Mulder beeld Werk van Jacqueline Mulder

Jacqueline Mulder Geboren 24-11-39 te Rotterdam
Studie opleiding:
Docente consulente kunstzinnige vorming.
Diploma academie: AKI Enschede
Na een periode van nadenken wat ik graag zou willen doen, kwam het beeldhouwen naar boven. Ben toen begonnen en heeft zich inmiddels uitgebreid tot het maken van grote beelden. Niet alleen de grootte van het beeld maar ook de details vragen heel veel tijd. Maar ik doe het met plezier en zolang ik het kan doen ga ik door.


Al dit fraais naast de beelden uit Zimbabwe en de werken van Gerard Bes.
De tuin is geopend op zaterdag en zondag van 14.00 t/m 17.00 uur of na telefonische afspraak 06 11437988.

BEKIJK HIER ALLE IMPRESSIES

Wij verheugen ons op de expositie van de werken van Bart Ensing, Ad Reijntjes en Gerard Bes. Vanaf 5 juli 2020 zijn de werken van deze '3 ruwe bolsters' te zien in De BeeldenTuin

Bart Ensing

Laat je kijken, voelen en verwonderen

Ik ben een natuurmens . Ik zwerf graag in de natuur en ik maak kunst met en in de natuur. Ik hoop daarmee mensen te raken in verbinding te brengen met de natuur. Maar ik doe het vooral omdat ik er zelf blij van word.

Ik werk organisch; ik ga aan de slag met een stuk hout en maak een sculptuur zonder vooropgezet plan. Of ik bouw een installatie, vaak in een boom, waarbij ik inspring op de lokale situatie, met mijn gevoel van dat moment.

Soms is dat volledig conceptloos; geen idee dat ik wil uitbeelden. Soms begin ik wel met een concept. Maar ook dán ontstaat het kunstwerk al werkend.
Ik maak mijn houtsculpturen van hout met imperfecties, ‘als het maar krom, rot of schimmelig is’. Ik maak daarvan vaak luchtige en open beelden of speel met het spanningsveld tussen open en robuust. Vaak is, al dan niet expliciet een mens figuur zichtbaar. De beelden nodigen er toe uit om aangeraakt te worden. En dat mag ook, op mijn exposities hangt altijd een bordje ‘Je mag de houten beelden aanraken. Doe het wel voorzichtig’. Vaak levert alleen dat al een glimlach op. Ik maak ook sculpturen in opdracht. Bijvoorbeeld voor een prijsuitreiking, of als herinnering aan een overledene. Ik werk dan niet volgens een tekening , maar probeer de wens of het verhaal van de opdrachtgever te vangen. En blijk daar steeds weer in te slagen.

Meer over Bart Ensing

Ad Reijntjes & Gerard Bes: Twee zwagers exposeren als broers in de kunst…

Maar in hun werk zie je grote verschillen. Logisch, want het zijn geen broers. Dat die twee elkaar al zo'n 50 jaar kennen, heeft wel tot een verwantschap geleid, niet in het minst door wat zij gemeen hebben: Zij zijn beiden autodidact en delen een grote liefde en ontzag voor de kunst.

Ad uit dat in zijn schilderijen, Gerard in zijn beelden.

Ad Reijntjes

ad reijntjes

Geboren op 5 januari 1949 te Rotterdam. Ik heb 40 jaar gewerkt in het onderwijs. Ik heb geen academische opleiding genoten maar ben bij verschillende kunstenaars in de leer geweest. Dat doe ik af en toe nog wel eens. Schilderen is een passie voor mij.

Ik heb nooit nagestreefd om altijd hetzelfde op dezelfde manier te schilderen. Zodra ik dat ging doen werden de schilderijen meer van hetzelfde. Bovendien verloor ik daarmee de uitdaging.

Ik laat me inspireren door foto’s en soms schilderijen uit boeken, kranten of tijdschriften. Niet om na te schilderen maar als uitgangspunt. Als de eerste opzet gemaakt is leg ik mijn “inspiratiebron” weg. Dan laat ik me dan verrassen wat er op mijn pad komt. Het kan zijn dat ik na uren schilderen toch alles wat ik geschilderd heb verberg onder een laag gesso. Daarna begin ik opnieuw. Het gevolg is dat ik regelmatig verbaasd ben over hetgeen er uiteindelijk ontstaat. Mijn “inspiratiebron” is niet meer of nauwelijks te herkennen.

Het is daarom moeilijk van een eigen figuratieve of abstracte stijl te spreken. De diversiteit in mijn schilderijen is daarvoor te groot. Men zegt wel eens dat ik geen eigen stijl heb of verschillende stijlen laat zien. Dat klopt. Ik ben “stijlloos” en dat bevalt mij goed en zorgt er voor dat schilderen een uitdaging is en blijft.
Toch is er sprake van een eigenheid in mijn schilderijen. Het is altijd verfijnd en rijk van kleur binnen de toon van het schilderij.
Het avontuur van het schilderen ligt dus meestal in het ongewisse. Beginnen en niet weten waar je uitkomt. Spannender kan niet.

Gerard Bes

Gerard Bes. Geboren op 30 april 1947 te Berkel en Rodenrijs. Hij is zo'n 20 jaar geleden begonnen met deze mooie hobby en werkt bij voorkeur met de (hardere) steensoorten zoals arduin, marmer, diabaas en springstone. Doorgaans heeft hij een idee of ontwerp in zijn hoofd en zoekt hij de steen welke het beoogde beeld in zich heeft. Het ontwerp wordt daarbij zoveel mogelijk op de steen overgebracht en het beeld moet er nu alleen nog even uitgehaald worden... De vele gevel-, gedenk- en reliëf-stenen complementeren dit oeuvre. Maar soms wordt hij aangetrokken door een bijzondere steen wiens vorm, kleur en structuur hem aanspreekt. Er is geen plan of ontwerp er wordt simpelweg begonnen... hij volgt slechts zijn beitel. Zo'n steen kan hem enorm verrassen door wat zich gaandeweg aan zijn maker vertoont. Maar de steen zelf en die beitel bepalen in feite het resultaat, de beeldhouwer voert slechts uit...

gerard bes regatta beeld

Het getoonde beeld 'Regatta' is op deze wijze ontstaan. Het gaat hem vooral om die steen en om het beeld en gevoel wat hij er zelf in kan herkennen. Maar zodra iemand interesse toont voor zijn werk of werkwijze zoals bij deze expositie, dan toont hij zijn creaties natuurlijk met trots.

Ander werk tijdens deze expositie

Naast deze prachttentoonstellingen staan hier natuurlijk de beelden uit Zimbabwe.

U BENT VAN HARTE WELKOM.

De BeeldenTuin is open op zaterdag en zondag van 14.00 t/m 17.00 uur. Conform tel. afspraak 06 11437988

Wegens omstandigheden is De BeeldenTuin in de afgelopen maanden (vanaf mei 2020) tijdelijk gesloten geweest. Excuus voor het onstane ongemak.
Wij openen de deuren weer op 5 juli 2020 met een nieuwe expositie.
U bent weer van harte welkom!
BEKIJK HIER ALLE IMPRESSIES

Foto's van Bram Strookman

DE FEESTELIJKE OPENING VINDT PLAATS OP 1 DECEMBER OM 15.00 UUR

U bent van HARTE welkom!

Deze expositie vindt plaats van 30 november t/m 26 januari

WIL KOOPER-STOEL


Sieraden Wil Kooper-Stoel
Geboren 24-3-1943  te Zwolle
Voltooide opleidingen:
 • HBS-B
 • Logopedie en Foniatrie
 • Hoge School voor de Kunsten, Utrecht Hoofdvak: Schilderen
 • Zilversmeden

Na 30 jaar werken en het opvoeden van meerdere kinderen, ben ik alsnog de opleiding tot beeldend kunstenaar aan de Hoge School voor de Kunsten te Utrecht gaan doen. Deze opleiding heb ik voltooid in mei 2002.

Tien jaar geleden ben ik begonnen met het volgen van cursussen zilversmeden. In de loop der jaren heb ik daarin steeds meer mijn eigen weg gevolgd. De basis voor mijn sieraden is zilver, maar het eindresultaat ontstaat hoofdzakelijk door ‘verrassende’ objecten die ik tegenkom, zoals insecten, stenen en andere materialen, die ik er in verwerk. Mede door deze ‘toevalsfactor’ zijn al mijn sieraden unica, en dus meestal niet reproduceerbaar. Wel maak ik af en toe sieraden op verzoek.

Rakesh Thapa (Nepal)


werk Rakesh Thapa

Rakesh Thapa (Nepal).Rakesh is 26 jaar en groeide op in Kathmandu. Hij is opgevoed in kindertehuis Hamro Niwas. Daar werd zijn belangstelling voor kleuren en tekenen gestimuleerd. In het begin schilderde hij veel huizen en landschappen. Toen hij 18 werd ging hij op zichzelf wonen en dat was een moeilijke tijd. Hij trok zich erg in zichzelf terug Hij schilderde toen veel vissen en visjes. Zijn werken zijn zeer kleurrijk. Nu zijn het weer veelal Nepalese huizen en hij vertrouwt erop dat de visjes wel weer terugkomen. Hij probeert met het schilderwerk in zijn onderhoud te voorzien. Hij maakt ook met artistieke vrienden in opdracht muurschilderingen. Rakesh is een vrije geest ….

Zijn werken zijn intrigerend. Vol symboliek en details waar de geïnteresseerde kijker zeer geboeid door zal raken…Voor wie de nattigheid en de kou wil trotseren:
Beelden uit Zimbabwe en werken van Gerard Bes.
Openingstijden iedere zaterdag en zondag van 14,00 t/m 17.00 uur of na tel. afspraak 06 11437988


Tussen 1 oktober en 11 november 2019 is De BeeldenTuin moeijlijker bereikbaar.
De Zwammerdamsebrug èn de Ziendebrug worden gerestaureerd.
Vanuit het Zuiden en Oosten is De BeeldenTuin alleen bereikbaar met een pontje of men moet de bruggen nemen in Bodegraven of Alphen aan den Rijn.

Kijk hier voor meer informatie:
Groot onderhoud Ziendebrug en Zwammerdamsebrug

OPENING 1 SEPTEMBER OM 15.00 UUR


Datus Voorhorst kunst expositie Europa Alle Menschen werden Brüder

Datus Voorhorst

De agressie namens en jegens geloofsgemeenschappen is een majeur probleem in Europa. Een man met een Superman T-shirt valt de kroon van een minaret aan met een kruis. Christus lijkt zich hiervan te distantiëren en laat zich bijna van het kruis vallen. Het kruis is een symbool van het Christendom, maar ook het teken van de dood (zie linkervoet). Met de halve maan wordt de Islam aangeduid. De Europese vlag en de titel ‘Alle Menschen werden Brüder’ staan voor vrijheid, gelijkwaardigheid en broederschap. Dit beeld werd uitgekozen voor de ZomerExpo Europa in Museum de Fundatie. Op het laatste moment werd het echter geballoteerd omdat ‘het een gevaar voor het publiek’ zou zijn ... De medewerkers van De BeeldenTuin voelen het als een uitdaging dit controversiële object te tonen. Voor hen is dit werk juist een oproep tot vrede en vrijheid en juist niet beangstigend. Wij zijn benieuwd naar Uw reactie.

kunst jeannette turpijn schilderij expositie Zwammerdam Vergeten woorden, weggeraakt zonlicht. Vergeten woorden, weggeraakt zonlicht

Jeannette Turpijn

Jeannette Turpijn (1946) is geboren op Curaçao en heeft daar tot haar 16e jaar gewoond. Na de middelbare school en de studie sociologie heeft zij op latere leeftijd aan De Nieuwe Akademie gestudeerd, een deeltijd kunstacademie in Utrecht. In 2006 deed zij eindexamen. Zij is lid van het Kunstenaars Kollektief in Bunnik (KKiB) dat naast groepsexposities, ook kunstroutes en kunstmarkten organiseerde. Zij heeft onder meer geëxposeerd in galeries in Culemborg, Bilthoven en Zeddam. Haar werk wordt op Curaçao verkocht in Gallery Alma Blou.

Zij werkt voornamelijk op papier in gemengde technieken: Oost-Indische inkt, krijt, potlood en acryl. Haar werk heeft vaak als thema het landschap van haar geboorte-eiland Curaçao. Het gaat daarbij niet om het feitelijk landschap, maar om herinneringen aan het landschap: flarden die kunnen worden opgeroepen door geuren of muziek; fantasiewerelden van een kind, waarin dieren een grote rol spelen. Het werk gaat over een jeugd als eiland, een onbereikbaar eiland in de verte in een plaats en tijd die er niet meer zijn. Het gaat over weemoed en verlangen, over heimwee naar geborgenheid. Het zijn stille herinneringen, die soms oorverdovend klinken.

Naast deze grensverleggende kunstenaars zijn hier naast de vaste Zimbabweaanse beelden ook de sculpturen van Ad van den Boom en Gerard Bes te bewonderen.

Deze expositie loopt van 31 augustus t/m 3 november.
De tuin is geopend op zaterdag en zondag van 14.00 t/m 17.00 uur.
Of na telefonisch afspraak 06 11437988

Expositie van 6 juli t/m 25 augustus

Feestelijke opening : 7 juli vanaf 15:00 uur
m.m.v. saxofonist Robert Lamme

Aad de Wit


"Ik wil het kind in mijzelf wakker
houden"
Het acryl op het linnen; het golfkarton op het acryl. In letterlijke zin is dat het enige perspectief in het werk van kunstenaar Aad de Wit. In figuurlijke zin is de diepte echter manifest aanwezig: in de thematiek en emotie van zijn werk. Typerend zijn het krachtige kleurgebruik, de mondiale thema's, de herkenbare en toch ook weer onherkenbare mythologische, religieuze of literaire personages. Zijn handtekening in elk schilderij is de welvende symmetrie van flarden golfkarton, met grillig gescheurde randen die contrastrijk verdwijnen in het doek...

Lees meer over Aad de Wit...

Ad van den Boom


Ad van den Boom is op 1 oktober 1959 geboren in Best. Van jongs af aan heeft hij een passie voor schrijven, schilderen en beeldhouwen. Van den Boom begint zijn carrière als creatief in de reclame. Midden jaren negentig geeft hij bovendien een aantal jaren les aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Zijn reclamewerk wordt met diverse prijzen onderscheiden, maar dat is niet wat hem drijft. Hij is gefascineerd door het beïnvloeden van percepties en hoe je door ideeën de wereld kunt veranderen. Zijn werk als kunstenaar is interessant vanwege de schoonheid maar zeker ook vanwege het statement dat hij maakt. Van den Boom laat zich niet belemmeren door regels of grenzen. Hij werkt vanuit zijn eigen spiritualiteit en laat zich niet beïnvloeden door de buitenwereld. Hij maakt kunstwerken om te inspireren, om anders te kijken naar de realiteit. Op die manier wil hij het leven beter en positiever maken. De uitspraak van Aristoteles vat de beweegredenen van Ad van den Boom misschien nog wel het beste samen: ‘Het doel van de kunst is niet het uiterlijk van dingen weer te geven, maar het innerlijk… dat is de echte werkelijkheid.’


Van den Boom exposeert regelmatig in binnen- en buitenland en zijn beelden waren onder andere te zien op de Kunst Rai en Art Breda en bij diverse galeries waaronder Het Noorderlicht in Domburg, Okker Art in Amsterdam en Studio 2000 in Blaricum.

Ad van den Boom over zijn beelden: ‘Beeldhouwen is voor mij misschien wel het mooiste creatieve proces. Wat je net hebt gedaan, kun je niet meer ongedaan maken. Er is alleen vooruitgang, net zoals in het leven zelf.’

Alex Stalenberg


Alex Stalenberg (2 juli 1955) is geboren in Bakkum en getogen in de regio Amsterdam. Van zijn leraar Anton Rooskens leerde hij kijken en creatief zijn. Cobra, Hildo Krop, Frans Marc zouden blijvende sporen achterlaten in zijn werk. Na een groot avontuur in New York waar hij kennismaakte met het werk van o.a. Basquiat en Warhol verhuisde hij in 1985 naar Frankrijk en woonde en werkte daar meer dan 25 jaar. Van 2007 t/m 2011 verbleef hij in Duitsland. Zijn productie was enorm! Alex is vormgever als beeldhouwer, tekenaar en schilder. Zijn oeuvre is een melange van verschillende invloeden en een zeer eigenwijze aanpak. Daarom zo intrigerend!

BEKIJK HIER ALLE IMPRESSIES

Foto's van Bram Strookman

bruno filho

Deze kunstenaar die zijn jeugd in Brazilië genoot en nu al weer lang in Nederland woont, maakt zeer expressieve kleurrijke werken! Hij speelt met licht en kleuren en heel vaak kan men zijn grote gevoel voor humor bespeuren. Levenslust knalt van zijn doeken en objecten af. Een zweem van exotische sferen valt bijna te ruiken. Thema’s als de VROUW of planten en dieren. Kortom het is een feest om zijn fantasierijke expressies te mogen bekijken.

Ronald de Haas

ronald de haas

Alex Stalenberg

alex stalenberg Paardig Beeld van Alex Stalenberg: 'Paardig'

Alex Stalenberg ( 2 juli 2019) is geboren in Bakkum en getogen in de regio Amsterdam. Van zijn leraar Anton Rooskens leerde hij kijken en creatief te zijn. Cobra, Hildo Krop, Frans Marc zouden blijvende sporen achterlaten in zijn werk. Na een groots avontuur in New York en kennismaken met werk van o.a. Basquiat en Warhol, verhuisde hij in 1985 naar Frankrijk en woonde en werkte daar meer dan 25 jaar. Van 2007 t/m 2011 verbleef hij in Duitsland. Zijn productie was enorm. ( Groeps-) tentoonstellingen, live sculpting performances, workshops en werk in opdracht. Alex is beeldhouwer, tekenaar, schilder. Hij werkt met en in verschillende materialen. Zijn oeuvre is een melange van verschillende invloeden en een zeer eigenwijze aanpak. Daarom zo intrigerend.

Kunstroute Nieuwkoop

Tijdens de Pinksterdagen, 8, 9 en 10 juni neemt De BeeldenTuin deel aan de Kunstroute Nieuwkoop. We zijn dan ook zeer verheugd met de expositie van Ronald de Haas. Ronald, die dan met zijn nieuwste schilderijen extra cachet aan het geheel geeft. Zoals hij zelf zegt: “Ik word steeds beter!”. En dat zijn we met hem eens. Dus zeker een omritje waard !!!!
Tijdens de Pinksterdagen zijn wij geopend vanaf 11:00 uur

Naast deze prachttentoonstellingen staan hier natuurlijk ook de beelden uit Zimbabwe en van Gerard Bes. Met de opbrengst van de verkoop van de Zimbabweaanse beelden sponsoren wij een ambachtsschool in Harare.

Deze expositie is van 4 mei - 30 juni.
De opening van de expositie van Bruno Filho vindt plaats op 19 mei.
U BENT VAN HARTE WELKOM.

De BeeldenTuin is open op zaterdag en zondag van 14.00 t/m 17.00 uur. Of na tel. afspraak 06 11437988

Tentoonstelling: “Een fascinerende combinatie”

Deze bijzondere tentoonstelling vindt plaats van 22 september t/m 28 oktober 2018
De opening: zondag 23 september 14.30 uur. De kunstenaars zijn dan aanwezig!

HARTELIJK WELKOM !!!!!

Fascinerend omdat de mooie, verstilde en ingetogen aquarellen van Aad Kouwenhoven zeer contrasteren met de uitbundige, vaak vrolijke sculpturen van Bruno Filho. En daardoor versterken zij elkaar.

‘Het is het spelen met het toeval dat blijft fascineren’, zegt Aad Kouwenhoven (1955), woonachtig in Nieuwveen.
Technisch opgeleid maar hij heeft uiteindelijk gekozen voor de ‘oude liefde’ en is in 2009 afgestudeerd in de kunst en cultuurwetenschappen. Daarna de tijd en de gelegenheid genomen om zijn artistieke vaardigheden verder te ontwikkelen door het volgen van cursussen, masterclasses en workshops. Na een zoektocht in acryl, inkt en houtskool het aquarel ontdekt als zijn uitdrukkingsvorm. De combinatie van timing en trefzekerheid, de compositie van kleur en transparantie, de losheid van het medium. Het is boeiend zijn aquarellen onder een loupe te bekijken! Het is het spelen met het toeval dat blijft fascineren. Onderwerpen zoekt en vindt hij meestal in zijn directe omgeving, de natuur van het ‘Groene Hart’, de weidsheid, dorpen en kerken, kortom alles wat het landschap daar vormgeeft.

Aad Kouwenhoven schilderij kunst
Edson Bruno Filho

Beeldend kunstenaar, geboren in Brazilië, wonend in Amsterdam. Hij is een kunstenaar die het materiaal van zijn werk moet voelen en het liefst met zijn handen werkt. Zijn werken ontstaan tijdens een associatief maakproces en geven een kleurrijke inkijk in zijn gedachtewereld . Zeer expressief werk en vaak met een lach.

In deze expositie brengt Bruno o.a. 2 collecties mee:

 • een serie van natuur steen beelden , genaamd de acrobaten, turning in ~turning out.
 • een reeks van drie kleurige vogels van kunststof- materialen genaamd de balconie ~vogels die ook buiten prachtig tot hun recht komen.
Aad Kouwenhoven schilderij kunst
De beelden uit Zimbabwe en van Gerard Bes zijn natuurlijk ook te bekijken. ….

Een EXTRA tentoonstelling: Kleur schilderijen van Ronald de Haas

Ronald de Haas (1940) exposeert van 8 september t/m 15 september zijn nieuwe, kleurrijke en veelzijdige schilderijen in de galerie van De BeeldenTuin.

Omdat Ronald zeer warme banden heeft met Lombok dat onlangs helaas getroffen is door 3 zware aardbevingen, gaat een deel van de opbrengsten naar projecten aldaar.

Hij heeft 40 jaar in de reclame als art-director gewerkt, waarvan 20 jaar met een eigen bureau. Daarna heeft hij 10 jaar een galerie gerund in Nieuwkoop. De laatste 5 jaar is hij zelf als kunstenaar actief. Hij werkt met acryl- en olieverf. Veel inspiratie doet hij op in Indonesië. Het zijn bijzondere werken, waar veel humor en soms mysterie in zit. Hij laat zelfs de zon opgaan in het westen.

ronald de haas schilderij kunst

Ronald is zelf aanwezig op zondag 9 september. Een kleine opening.
U bent van harte welkom!


U kunt hem ook bereiken op 06 53648154.
Keramiek Joop Metselaar

Joop Metselaar

De robuuste keramiek van Joop Metselaar is vaak raku gestookt en ook daardoor een aansprekende eenvoud uitstralend. De forse handgemaakte vrije vaasvormen met oxidepatina’s zullen u ook zeker aanspreken.
Keramiek Paula Kemper

Paula Kemper

Paula Kemper daarentegen heeft keramiek die een haast architectonische sfeer hebben naast producten met verfijnd porselein in een vrijere expressie. Maar ook de op de Maya’s geïnspireerde zeer kleurige figuren spreken menigeen erg aan.
schilderijen van Henk de Geus

Henk de Geus

De merendeels abstracte schilderijen van Henk de Geus en zijn expressieve beelden in brons geven samen met de beide keramistes een mooi en gevarieerd totaalbeeld.

Met recht de titel Noord-Hollandse juweeltjes. Kortom een aangename tentoonstelling die een vroeg bezoek waard is, het is sluitingstijd voor u er erg in hebt.

Keramiek van Joop Metselaar, Paula Kemper en beelden van brons en olieschilderijen van Henk de Geus. Dit vanaf 22 juli t/m 2 september. Daarnaast de beelden uit Zimbabwe en van Gerard Bes.

De aangeklede opening op 22 juli.

U bent van Harte Welkom!!

Wilt U aanwezig zijn bij de opening: r.s.v.p. voor 15 juli ….
De tuin is geopend iedere zaterdag en zondag van 14.00 t/m 17. 00 uur.
Of na telefonische afspraak 06 11437988.

EXPOSITIE: UW PLAFOND

Een fascinerende expositie van beelden, objecten en foto’s van Datus Voorhorst, Francis ten Hove en Stijn Ooms. Dit van 2 juni t/m 15 juli.

De feestelijke opening op 3 juni om 15:00!

Datus Voorhorst maakt realistische beelden, met een verhaal. Vaak levensgroot. Bij deze tentoonstelling ligt de nadruk op dramatische vrouwen.

Zoals Icara. Een vrouwelijke pendant van Icarus, die hoogmoedig naar de zon vloog, zodat de was smolt waarmee zijn veren op zijn kunstvleugels geplakt waren en hij in de zee stortte. Dit beeld heet ook Het Glazen Plafond.

Daarnaast de executie van Mata Hari, naakt danseres en vermeend spionne.

Mathilde die in Amsterdam furore maakte in haar Fong Leng-creaties. Nadat Carel Willink van haar scheidde zou ze zelfmoord gepleegd hebben. En dan Salomé, stiefdochter van Herodes, die Johannes de Doper liet onthoofden.

Datus - exposities beeldentuin zwammerdam voorjaar 2018
Datus - exposities beeldentuin zwammerdam voorjaar 2018
Datus - exposities beeldentuin zwammerdam voorjaar 2018
Datus Voorhorst

Francis ten Hove ( 1960 te Linderte) ) maakt diverse objecten. Hij gebruikt doorleefde materialen en geeft hen een andere vorm. Hij plant niet meer, want al doende ontstaat er spontaan toch iets anders. In feite wil hij terug naar de spontaniteit van het kind. Maar jah, da’s lang geleden. Toch rolt hij tegen alle logica in hier en daar een museum binnen en exposeert nu in De BeeldenTuin. De resultaten zijn wonderschoon. Hij toont U o.a. een tafel Panta Rhei en een paartje Women from Mars. Een eye-opener in de designkringen.

Francis ten Hove - exposities beeldentuin zwammerdam voorjaar 2018 Francis ten Hove


Stijn Ooms ( 1978 ) laat U een selectie zien van zijn zeer gevarieerde foto’s. Als belichter in de filmindustrie heeft hij een professioneel oog voor beeld en licht. Hij toont vaak details, die zo vreselijk mooi zijn. Details die op het eerste gezicht niet in het oog vallen, maar die juist bij benadering zo’n andere kijk geven. Een beetje een jubileum-gebeuren, want Stijn werd dit jaar 40! Daarom is de tuin gesloten op 23 en 24 juni, want dan wordt dat heuglijke feit gevierd.

Stijn Ooms - exposities beeldentuin zwammerdam voorjaar 2018 Stijn Ooms

Al bij al weer een mooie expositie die de bezoeker niet onberoerd laat.

Wilt U aanwezig zijn bij de opening: r.s.v.p. voor 1 juni ….
VAN HARTE WELKOM!

EXPOSITIE: Noord-Hollandse Juweeltjes

Een aangename tentoonstelling van keramisch werk van Joop Metselaar, Paula Kemper en beelden van brons en olieschilderijen van Henk de Geus. Dit vanaf 22 juli t/m 2 september. De aangeklede opening op 22 juli.

Joop Metselaar Keramiste
Opleidingen
Joop is In 1993j begonnen met het volgen van keramieklessen. De beginselen van het Raku-stoken heeft zij geleerd van diverse keramisten. Verder heeft zij zich verdiept in vormtechniek en glazuren bij weer andere medekeramisten.
Inspiratiebronnen Zij laat zich inspireren door de keramiek van diverse oude culturen van Zuid-Amerika en China. Andere stukken zijn weer heel intuïtief ontstaan, soms uit droombeelden.
Technieken Alle objecten zijn unica en handgevormd door het opbouwen met kleirollen en /of kleiplakken. De objecten worden na het droogproces biscuitgebakken. Hierna worden de potten, schalen e.d. geglazuurd en dan wordt alles nog eens gebakken om het glazuur met het object te laten versmelten. Dit glazuurstoken kan op een aantal manieren. Joop heeft een voorkeur voor het Raku stoken. De daarvoor benodigde glazuren maakt zij het liefst zelf aan. Doordat deze manier van stoken veel onzekere factoren kent is het resultaat nauwelijks voorspelbaar en levert steeds weer verrassingen op. Dan blijken de spullen, nadat zij heet uit de oven zijn gehaald, in het zaagsel gesmoord, afgekoeld en afgespoeld, de mooiste en meest onverwachte kleuren te hebben gekregen. Als zij voor een andere glazuurstook kiest kan dat soms met commercieel verkrijgbare glazuren zijn maar meestal poetst zij de objekten in met oxides en licht transparante glazuren. Op deze manier is het mogelijk de objekten een "oude" uitstraling te geven wat goed past bij de meestal robuuste vormen en tekstuur van haar objecten.

Joop Metselaar - exposities beeldentuin zwammerdam voorjaar 2018
Joop Metselaar - exposities beeldentuin zwammerdam voorjaar 2018
Joop Metselaar - exposities beeldentuin zwammerdam voorjaar 2018
Joop Metselaar - exposities beeldentuin zwammerdam voorjaar 2018
Joop Metselaar

Paula Kemper

Paula Kemper - exposities beeldentuin zwammerdam voorjaar 2018
Paula Kemper - exposities beeldentuin zwammerdam voorjaar 2018
Paula Kemper - exposities beeldentuin zwammerdam voorjaar 2018
Paula Kemper - exposities beeldentuin zwammerdam voorjaar 2018

Paula Kemper - exposities beeldentuin zwammerdam voorjaar 2018
Paula Kemper - exposities beeldentuin zwammerdam voorjaar 2018
Paula Kemper - exposities beeldentuin zwammerdam voorjaar 2018
Paula Kemper - exposities beeldentuin zwammerdam voorjaar 2018

Paula Kemper - exposities beeldentuin zwammerdam voorjaar 2018
Paula Kemper

Henk de Geus (Geboren 1 mei 1945)
Opleiding: Cursussen in schilderen en beeldhouwen bij diverse gevestigde kunstenaars als Floris Brinkman, Romee Kanis,Francien Govers en Siem Wardenaar, verder autodidact. Exposities
Tentoonstellingen in beeldentuinen en galeries in Noord Holland,Utrecht en Friesland, zowel solo als in groepstentoonstellingen. Tot 2004 heb ik het voor mijn kunstzinnige ontwikkeling vooral van de weekeinden en avonduren moeten hebben, sindsdien kan ik mij volledig wijden aan mijn schilder- en beeldhouwwerk. De laatste jaren licht het accent weer meer op de beelden. Deze periode zal ik een twintigtal bronzen beelden tonen. De beelden hebben mensfiguren en paarden als onderwerp en zijn een variatie op de realiteit. Meestal laat ik me daarbij leiden door de gewenste expressie. Een enkel portret zult u hier zien. De meeste portretten zijn in opdracht gemaakt. Portret opdrachten zijn welkom en kunt u via bemiddeling doorgeven.

Henk de Geus - exposities beeldentuin zwammerdam voorjaar 2018
Henk de Geus - exposities beeldentuin zwammerdam voorjaar 2018
Henk de Geus - exposities beeldentuin zwammerdam voorjaar 2018 Henk de Geus - exposities beeldentuin zwammerdam voorjaar 2018
Henk de Geus - exposities beeldentuin zwammerdam voorjaar 2018 Henk de Geus - exposities beeldentuin zwammerdam voorjaar 2018
Henk de Geus

EXPOSITIE: Passanten

John Mostert en Rein Dool laten hier u hun indrukwekkende werken zien. Van 8 september ( Open Monumentendag met het thema “In Europa”) t/m 28 oktober. De Opening in het kader van OMD op 8 september.

Naast deze expositie zijn hier natuurlijk De Beelden uit Zimbabwe en van Gerard Bes te bewonderen.

De BeeldenTuin is open op zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur.
Of na tel.afspraak: 06 11437988.


op zondag 28 januari 2018 van 15.00-17.00


door Sylvia van Opstall


Sylvia van Opstall is portretschilder en kunstenaar. Zij schilderde een aantal bekende Nederlanders op de televisie, waaronder Job Cohen en Robert ten Brink. Maar ook burgemeesters, vele kinderen en volwassenen vonden hun weg naar haar atelier.

Vorig jaar werd ze genomineerd voor de Nederlandse portretprijs en exposeerde een half jaar in het Paleis Soestijk.

Bent u nieuwsgierig naar het opzetten van een portret? Komt U dan vooral even langs, want Sylvia zal op 28 januari ter plaatse achter de ezel aan het werk zijn, naar aanleiding van een model.

Ook zijn er portretten te zien in de expositie ter plaatse en kunt u vragen stellen!

Voor meer info over portretten www.sylviavanopstall.nl


Wees welkom op zondag 28 januari tussen 15.00-17.00

schilderijen sylvia van opstall

Sylvia van Opstall (1965) is kunstenaar en portretschilder. Afgelopen jaar werd ze genomineerd voor de Nederlandse Portretprijs en exposeerde in Paleis Soestdijk. Eerder koos Job Cohen zijn portret van Sylvia's hand, in het programma "Sterren op het Doek" en zorgde ervoor dat het in de "burgemeesters galerij" van de Stopera in Amsterdam kwam te hangen. Naast de vele portretten in opdracht schildert Sylvia monumentale ruimtes, soms mét, soms zonder mensen. De ruimtes krijgen door de jaren heen een steeds abstracter en speelser karakter, zonder dat het aan ruimtelijkheid inboet. Sylvia gebruikt daarbij gebruik van materialen als acrylverf, bladmetalen, en papier. Haar achtergrond als decor- en kostuumontwerper dringt zich hierdoor steeds duidelijker op. Naast vele particuliere klanten zijn er ook musea die opdrachten verstrekken (bijv. Museum voor Veiligheid, Elisabeth Weeshuis Museum). Zie website: www.sylviavanopstall.nl

Speciaal voor de maand december zijn er kleine geschenken te koop: “Levensboom” 24 krt. bladgoud op grafietpaneel (10x10cm), € 85,- p.s.

Contact over het werk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


geschenk levensboom 24 krt bladgoud

Deze expositie is te zien van zaterdag 16 december 2017 t/m zondag 25 februari 2018
Naast deze kunstwerken zijn er beelden uit Zimbabwe, van Evert van Kooten Niekerk en Gerard Bes te bekijken.

De OPENING vindt plaats 17 december om 15.00 uur.
U bent van harte welkom
r.s.v.p. voor 14 december via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zwammerdam, zomer 2017

DE BEELDENTUIN PRESENTEERT

HELDEN EN GODINNEN

een expositie van Evert van Kooten Niekerk


Beelden en Tekeningen

Evert van Kooten Niekerk (1949) studeerde aan Akademie Artibus in Utrecht en daarna aan de Rijksacademie van beeldende kunst in Amsterdam. De Griekse mythologie is een belangrijke inspiratie bron van veel beelden en tekeningen. Sinds 2014 is zijn werk veranderd, van een redelijk klassieke manier van werken naar een veel gedurfdere werkwijze. Dit heeft geresulteerd in een inmiddels vijftigtal portretten van nationale en internationale dichters en componisten.

De portretten zijn te zien op zijn website: www.evertvankootenniekerk.nl/portretten/ Kern van de portretten is niet de fysieke gelijkenis van de geportretteerde, hoewel die wel degelijk aanwezig is, maar de reflectie op het werk van de dichter of componist. Het portret van b.v. Stravinsky is dus niet een weergave van mijnheer Stravinsky, maar van de schepper van Le sacre du printemps.

Deze tentoonstelling is te bewonderen van 2 september t/m 29 0ktober.

De FEESTELIJKE OPENING vindt plaats op
zondag 10 september rond 15.00 uur.

U bent van harte welkom!

r.s.v.p. voor 2 september

Naast deze expositie zijn er ook
beeldhouwwerken uit Zimbabwe en van Gerard Bes te zien.


Medewerkers van De BeeldenTuin

Lindenhovestraat 2
2471XK Zwammerdam
www.debeeldentuin.com

Zaterdag en zondag van 14.00 t/m 17.00 uur.
Of na tel. afspraak 0611437988 (Margreet) of 0612882072 (Evert)
Enkele nieuwe impressies van kunst in de BeeldenTuin zomer 2017.
Op dit moment hebben wij kunst van:
 • Emmy Chau
 • Miriam Meulepas
 • Datus Voorhorst
Hieronder treft u enkele prachtige impressies van de kunst van Datus Voorhorst dat heden in De BeeldenTuin geëxposeerd wordt.

datus voorhorst beelden de beeldentuin zwammerdam kunst
datus voorhorst beelden de beeldentuin zwammerdam kunst
datus voorhorst beelden de beeldentuin zwammerdam kunst
datus voorhorst beelden de beeldentuin zwammerdam kunst
datus voorhorst beelden de beeldentuin zwammerdam kunst
datus voorhorst beelden de beeldentuin zwammerdam kunst
datus voorhorst beelden de beeldentuin zwammerdam kunst
datus voorhorst beelden de beeldentuin zwammerdam kunst
datus voorhorst beelden de beeldentuin zwammerdam kunst

Hieronder vindt u enkele impressies van de opening van zondag 11 juni.opening de beeldendtuin juni 2017
opening de beeldendtuin juni 2017
opening de beeldendtuin juni 2017
opening de beeldendtuin juni 2017
opening de beeldendtuin juni 2017
opening de beeldendtuin juni 2017
opening de beeldendtuin juni 2017
opening de beeldendtuin juni 2017
opening de beeldendtuin juni 2017
opening de beeldendtuin juni 2017
opening de beeldendtuin juni 2017
opening de beeldendtuin juni 2017
opening de beeldendtuin juni 2017

Op zondag 11 juni 2017 om 15:00 uur vindt de feestelijke opening plaats van het nieuwe seizoen 2017 in De Beeldentuin te Zwammerdam!

U bent van harte welkom!

R.s.v.p. voor 7 juni, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 11437988

Opening De Beeldentuin Zwammerdam 2017 zondag 11 juni

Een expositie van Datus Voorhorst, Miriam Meulepas en Emmy Chau.
Zondag 11 juni vindt DE FEESTELIJKE OPENING plaats vanaf 15.00 uur.
Muziek door bassist Tony Overwater. U bent van harte welkom!
R.s.v.p. voor 7 juni, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 11437988
De beeldentuin, Lindenhovestraat 2 2471XK Zwammerdamallemachtig expositie datus voorhorst

DATUS VOORHORST

DATUS VOORHORST maakt ruimtelijk werk zoals beelden, reliëfs, penningen en maskers. Hij gebruikt gebakken klei, gips, brons, epoxy, polystyreen etc. Zijn beelden hebben een verhaal. Bijvoorbeeld Faust: de samenleving legt normen op. En als je daarvan afwijkt word je verstoten (verg. klokkenluiders enz.). Faust was vrijdenker en alchemist. Hij zocht het hogere en het goede. Hij bestudeerde de natuurkrachten, evenwel niet volgens de regels van de kerk. Toen hij bij een explosie om het leven kwam werd hij verdoemd en een pact met de duivel werd geconfabuleerd. Of: de gevolgen van het moederkoorn, een schimmel die vroeger op rogge voorkwam. Daar zit lysergeenzuur in, verwant aan het hallucinerende LSD. Vooral arme oude mensen werden vergiftigd (het Anthoniusvuur). Wellicht hebben de verzoekingen van de heilige Anthonius maar ook de heksenmythe (met de waan van het vliegen) met die vergiftiging te maken. Misschien ook wel de inspiratie van Jeroen Bosch. Daarnaast werkt Datus veel aan gelaatsuitdrukkingen en portretten, ook in opdracht. Hij heeft lang in de gezondheidszorg gewerkt als nucleair geneeskundige (Rijnland Ziekenhuis) en maakt nu ruim 20 jaar beelden.


allemachtig expositie miriam meulepas

MIRIAM MEULEPAS

MIRIAM MEULEPAS creëert beelden van water gedragen polyester met als thema de kwetsbare mens in al zijn facetten. Hierin spelen vergankelijkheid en psychische stoornissen een grote rol. Zij toont de emoties van deze mens in haar werk. Maar ook de emoties die deze mens door een beperking juist niet kan tonen. Voor deze mens is weinig plaats in onze perfectionistische en gehaaste samenleving. Maar juist deze ‘imperfectie’ maakt deze mens uniek. Dat is wat Miriam fascineert! Naast dit confronterende werk maakt zij ook fantasierijke voertuigen uit oude machineonderdelen die bestuurd worden door een door haar ontworpen volk gemaakt van klei.allemachtig expositie emmy chau

EMMY CHAU

EMMY CHAU maakt al jaren monumentale linosneden en sculpturen. De rode lijn hierin is “Tussen Hemel en Aarde”en “Tussen Oost en West”. Als Chinese en als Hollandse maakt zij een wereld vol mensfiguren, teksten, dromen en verlangens, die een stem krijgen. Voor “ALLEMACHTIG” koos zij Delfts blauwe etsen over dromerige vrouwen en zebra’s. Zij, als fan van Takahiro Suzuki, laat in deze etsen het woord “Ikiro”, “Be alive” van deze Japanse kunstenaar telkens terugkomen.Deze expositie is te zien van 10 juni t/m 30 juli
Zaterdag en zondag van 14.00 t/m 17.00 uur
of na tel afspraak 06 11437988

Ronald De Haas De Beeldentuin expositie december 2016

U kunt deze kleurrijke expositie bewonderen van 3 t/m 18 december en op Tweede Kerstdag.
De galerie is geopend op zaterdag en zondag van 14.00 t/m 17.00 uur.
Of na telefonische afspraak: 06 53648154 / 06 11437988.

Van harte welkom,

Ronald de Haas.
Medewerkers van De BeeldenTuin.

NAZOMEREN IN DE BEELDENTUIN

 • Zwart-wit foto’s van Han Brinkman
 • Schilderijen van Leo Ravensbergen
 • Sculpturen van Bert Verboon

Deze bijzondere, vaak ingetogen expositie kunt U deze nazomer komen bewonderen in De BeeldenTuin van 3 september t/m 30 oktober.Op zondag 4 september zullen de exposanten hier aanwezig zijn.

Deze drie kunstenaars hebben al meerdere keren hier met groot succes hun werken getoond. En zeker nu tijdens ons derde lustrum geven zij extra cachet aan al het mooie gebeuren in en rond De BeeldenTuin. De vaste collectie van beelden uit Zimbabwe en de werken van Gerard Bes vormen natuurlijk de passende entourage.!

Han Brinkman: “natuurlijk fotografeerde ik om het leven in beeld te vangen; meestal de vakanties. Na veel cursussen en kritisch commentaar van mijn fotoclubgenoten ben ik onderweg naar een eigen stijl, een eigen “verhaal”. Niet zozeer om iets vast te leggen, maar om iets te vertellen over wat mij raakt. Het zijn niet zulke vrolijke foto’s, maar ik heb ervan genoten ze te maken”.

Leo Ravensbergen: ‘ik schilder in donkere tonen, diep rood en grijsblauw en kies vaak voor een contrast tussen licht en donker. Ieder schilderij wordt opgebouwd vanuit een al of niet bestaand figuratief beeld. Na onderzoek bewerk ik dat en dan volgt een meer abstracte laag. Vaak zijn het interieurs of stillevens. Mijn werk is eens getypeerd als lyrisch abstract en poëtisch. Ik kon me daar wel in vinden maar de betekenis en duiding van mijn werk laat ik graag over aan de toeschouwer”.

Bert Verboon: Autodidact en sculpteur in de meest uiteenlopende zin. “Diverse materialen worden onder mijn handen verwerkt tot kleine en grotere kunstwerken. De beelden die ik maak zijn veelal gehouwen uit de wat hardere steensoorten, zoals marmer, springstone en enkele uit Belgisch hardsteen. Ze ontstaan soms geheel spontaan en soms vanuit een eerder gemaakte schets. Het ene beeld is meer figuratief en het andere meer abstract. Meestal is het een combinatie van die twee. Door gebruik te maken van RVS of aluminium zijn er weer heel andere sculpturen ontstaan. Het belangrijkste is geduld. Door steeds een stapje verder te gaan ontstaat dan het uiteindelijke beeld.

De BeeldenTuin is in de winter te bezoeken na telefonische afspraak. 06 11437988

25 september gaan wij dit – hopelijk met jullie – een feestelijk tintje geven.

Het is heel bijzonder dat in Zwammerdam zo’n pareltje van creatief gebeuren is gaan leven. De beelden uit Zimbabwe waren al die jaren de rode lijn en zijn het nog steeds; zij vormen de basis. Wonderbaarlijk Zimbabwe in Zwammerdam.Maar daar bleef het niet bij. Talrijke Nederlandse kunstenaars zijn een verrassende aanvulling gebleken. En daar was jij een van.

De BeeldenTuin blijkt een forum te zijn waar veel verschillende disciplines elkaar ontmoeten. Een zeer inspirerend geheel met zeer veel gezelligheid en goede gesprekken. Kleinschalig, maar het niveau is groots. Van het een kan zo het andere komen. Jullie hebben daar aan bijgedragen. Uit zoveel verschillende hoeken.

Wat zou het leuk zijn als jullie die middag ( van 14.00 t/m 17.00 uur ) met al jullie op- en aanmerkingen hierbij aanwezig zijn. Optredens in welke vorm worden zeer op prijs gesteld.

Graag jullie response zo spoedig mogelijk.


de beeldentuin zwammerdam 15 jaar jubileum feest 25 september 2016

Zwart-wit foto’s van Han Brinkman
Schilderijen van Leo Ravensbergen
Sculpturen van Bert Verboon

Deze bijzondere, vaak ingetogen expositie kunt U deze nazomer komen bewonderen in De BeeldenTuin van 3 september t/m 30 oktober. Op zondag 4 september zullen de exposanten hier aanwezig zijn. Deze drie kunstenaars hebben al meerdere keren hier met groot succes hun werken getoond. En zeker nu tijdens ons derde lustrum geven zij extra cachet aan al het mooie gebeuren in en rond De BeeldenTuin. De vaste collectie van beelden uit Zimbabwe en de werken van Gerard Bes vormen natuurlijk de passende entourage. Dit lustrum wordt feestelijk gevierd op 25 september van 14.00 tot 17.00 uur. U bent van HARTE welkom! De BeeldenTuin is ook open op zaterdag 10 september: Open Monumentendag met als thema “Iconen en Symbolen” van 10.00 tot 17.00 uur.

Han Brinkman:

“natuurlijk fotografeerde ik om het leven in beeld te vangen; meestal de vakanties. Na veel cursussen en kritisch commentaar van mijn fotoclubgenoten ben ik onderweg naar een eigen stijl, een eigen “verhaal”. Niet zozeer om iets vast te leggen, maar om iets te vertellen over wat mij raakt. Het zijn niet zulke vrolijke foto’s, maar ik heb ervan genoten ze te maken”.

Leo Ravensbergen:

‘ik schilder in donkere tonen, diep rood en grijsblauw en kies vaak voor een contrast tussen licht en donker. Ieder schilderij wordt opgebouwd vanuit een al of niet bestaand figuratief beeld. Na onderzoek bewerk ik dat en dan volgt een meer abstracte laag. Vaak zijn het interieurs of stillevens. Mijn werk is eens getypeerd als lyrisch abstract en poëtisch. Ik kon me daar wel in vinden maar de betekenis en duiding van mijn werk laat ik graag over aan de toeschouwer”.

Bert Verboon:

Autodidact en sculpteur in de meest uiteenlopende zin.
“Diverse materialen worden onder mijn handen verwerkt tot kleine en grotere kunstwerken. De beelden die ik maak zijn veelal gehouwen uit de wat hardere steensoorten, zoals marmer, springstone en enkele uit Belgisch hardsteen. Ze ontstaan soms geheel spontaan en soms vanuit een eerder gemaakte schets. Het ene beeld is meer figuratief en het andere meer abstract. Meestal is het een combinatie van die twee. Door gebruik te maken van RVS of aluminium zijn er weer heel andere sculpturen ontstaan. Het belangrijkste is geduld. Door steeds een stapje verder te gaan ontstaat dan het uiteindelijke beeld.

Ons 3e lustrum! Opnieuw een prachtige collectie beelden uit o.a. Zimbabwe in de tuin aan de Lindenhovestraat 2 te Zwammerdam. Ook zijn er wisselende exposities van Nederlandse kunstenaars. De BeeldenTuin gaat open op 30 april en sluit 30 oktober.

Iedere zaterdag en zondag bent u van harte welkom van 14.00 tot 17.00 uur of na telefonische afspraak: 06 11437988.De authentieke kunstobjecten uit de Shona-cultuur komen zeer tot hun recht in de mooie, rustieke, poldereske tuin. De objecten contrasteren fraai met het echt Hollandse landschap en ieder beeld krijgt voldoende ruimte om voor zich te spreken. U zult verwonderd zijn.